Disgrace van Coetzee beste roman voorbije 25 jaar?

De Britse kwaliteitskrant The Observer voelde 150 literaire personalia en schrijvers aan de tand over de beste roman van de voorbije kwarteeuw uit VK, Ierland of het Commonwealth. 120 onder hen antwoordden fluks en bleken na enig gepuzzel Disgrace (1999) van de Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinaar J.M. Coetzee uit te verkiezen. Martin Amis strandde op de tweede plaats met Money (1984). Anthony Burgess (Earthly Powers - 1980), Salman Rushdie (Midnight Children - 1981) en Atonement (2001) van Ian Mc Ewan belandden op een gezamenlijke derde plaats. De rondvraag was opgezet als opwarmer voor de Bookerprize, die vanavond om 22 uur wordt bekendgemaakt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening