Kiran Desai jongste vrouwelijke Bookerprize-winnaar ooit

De Brits-Indische schrijfster Kiran Desai is vanavond voor haar tweede boek The Inheritance of Loss met de Man Bookerprize bekroond. Ze gaf daarmee favoriete Sarah Waters het nakijken, die voor The Night Watch hoge kansen werd toegedicht. Desai is de dochter van de schrijfster Anita Desai, die eerder drie keer op de shortlist figureerde maar geen enkele keer won. Met haar 35 jaar is Desai de jongste vrouwelijke winnaar uit de geschiedenis van de belangrijkste Britse literaire prijs. De onderscheiding heeft een waarde van 50.000 pond en staat garant voor mondiale verkoopsuccessen. De jury sprak van "a magnificent novel of humane breadth and wisdom, comic tenderness and powerful political acuteness. The winner was chosen, after a long, passionate and generous debate. [...]" The Inheritance of Loss is een familiesaga die zich in het New York en India van de jaren tachtig afspeelt én thema's als multiculturalisme en globalisering mee insluit.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening