Pamuk wint politiek getinte Nobelprijs

Oud nieuws intussen...of niet? De literaire bookmakers kregen in ieder geval gelijk en hebben de Nobelprijswinnaar Literatuur ditmaal uitstekend voorspeld. De Turk Orhan Pamuk (1952), in eigen land omstreden auteur vanwege zijn veroordeling van de Armeense genocide én verdedigingsredes voor de Koerden, is de laatste jaren internationaal doorgebroken met Sneeuw en Ik heet karmozijn. Recent verscheen ook een persoonlijk Istanboel-boek. Zijn Nederlandse uitgever De Arbeiderspers wrijft zich intussen in de handen en laat de persen opnieuw rollen. De KU Brussel doet er nog een schep bovenop en reikt op 1 februari 2007 een eredoctoraat uit aan Pamuk. De laudatio van de nobele jury lees je hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening