Gedichten van Paul Snoek verzameld

Precies 25 jaar na zijn dood zijn alle gedichten van het te vroeg gestorven woelwater Paul Snoek (1933-1981) in een nieuwe editie samengebracht. Het boek verschijnt onder auspiciën van Yves T'Sjoen en Christophe Van der Vorst (Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie - Universiteit Gent) bij uitgeverij Lannoo. De tekstkritische editie is ook aangevuld met een selectie uit het plastisch werk van Snoek en met een nawoord van De Morgen-poëzierecensent Paul Demets, die intussen ook aan een Snoek-biografie werkt. Naar aanleiding van dit boek vindt op 20 oktober 2006 in de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde te Gent een studienamiddag plaats (met o.m. Prof. Anne Marie Musschoot, Paul Demets en Yves T'Sjoen), waarin het werk van Paul Snoek grondig wordt belicht en de bundel feestelijk te water wordt gelaten. Vanaf 20 uur is er een poëtische hommage, waarin zes dichters hun favoriete Snoek-gedicht reciteren (met o.m. Gwij Mandelinck, Peter Holvoet-Hanssen en Menno Wigman). De presentatie is in handen van Gudrun De Geyter van Radio Klara. Meer info en tickets via 09/265.93.40 of secretariaat@kantl.be.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening