Meer dan 400.000 euro voor Camus-manuscript

Een handgeschreven manuscript van Le Mythe de Sisyphe (1942) van de Franse auteur Albert Camus (1913-1960) is eind vorige week voor 404.000 Euro van eigenaar verwisseld, een absoluut record voor Camus. Dat gebeurde bij een veiling in Sotheby's te Parijs, waar het kleinood nochtans op maximaal 300.000 Euro was geschat. Het manuscript bevond zich in de immense collectie boeken en manuscripten van de vroegere industrieel Fred Feinsilber. Het duizelingwekkende lot van literatuur- en kunstgek Feinsilber, resultaat van 40 jaar verzamelen, omvatte 500 boeken, foto's en gravures en haalde een totale opbrengst van 7,88 miljoen Euro. Een aan René Char opgedragen exemplaar van Camus' L'Homme révolté werd afgehamerd op 85.200 Euro. Niet enkel literatuur scheerde er hoge toppen, ook werk van de fotograaf Moholy-Nagy én kunstenaars Bellmer én vooral weer Picasso, deden het uitstekend.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening