Michel Houellebecq krijgt toch zijn verfilming

De plooien tussen Michel Houellebecq en zijn uitgever Fayard zijn opnieuw gladgestreken. Lagardère, het moederhuis van Fayard, heeft nu toch ingestemd met de verfilming van zijn laatste boek La possibilité d'une île (zie dit eerdere DPM-bericht). Bovendien komt er een nieuwe, bijkomende geldschieter: Arte France Cinema zal de film mee financieren. Deze zomer nog had Houellebecq op zijn blog zwaar uitgehaald naar "verrader" Arnaud Lagardère. Hij dreigde met opstappen bij zijn uitgever, ook omdat de verkoop van La possibilité d'une île ver onder de verwachtingen bleef, iets wat hij Lagardère aanwreef. De opnames voor La possibilité d'une île beginnen volgende lente op de Canarische eilanden. Voor de hoofdrol zou Benoît Magimel (La Pianiste) een grote kans maken, maar Houellebecq zelf opteert voor Laurent Lucas (onder meer bekend van zijn rol in Harry un ami qui vous veut du bien). De Duitse verfilming van Les particules élementaires blijkt intussen geen voltreffer, althans in Frankrijk. De film zwengelde nauwelijks de verkoop van het boek aan en flopte aan de bioscoopkassa's. In Duitsland deed de film het wél goed.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening