Umberto Eco in de bres voor belaagde auteur

De Italiaanse intellectuele coryfee Umberto Eco (°1932) heeft en plein public zijn steun uitgesproken voor Roberto Saviano, auteur van een boek over de Napolitaanse maffia die nu stelselmatig bedreigingen ontvangt. "Laat Saviano niet aan zijn lot over zoals Falcone en Borsellino (nvDPM: twee anti-maffiarechters die intussen vermoord zijn)", verklaarde Eco op de publieke TV-zender TG1. Saviano's geruchtmakende journalistieke onderzoek Gomorra prijkt al vijf maanden op de Italiaanse bestsellerlijsten.
Het weekblad L'Espresso, waaraan de 28-jarige Saviano verbonden is, onthulde dat Saviano dreigbrieven en nachtelijke dreigtelefoontjes had gekregen naar aanleiding van zijn boek, waarin de plaatselijke bevolking wordt opgeroepen zich te verzetten tegen de macht van de camorra. "De overheid moet in deze gevallen ingrijpen, want veelal is gekend wie achter deze bedreigingen schuilt", verklaarde de auteur van De slinger van Foucault. De Napolitaanse burgemeester overweegt Saviano eventueel politiebescherming te geven.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening