Foute schrijvers op een Antwerps podium

Welk cultureel Vlaanderen zou er ontstaan wanneer lieden van extreem-rechtse signatuur aan de macht komen? En hoe zou een door extreem-rechts gepatroneerde literaire avond er uitzien? Behoud de Begeerte en het Toneelhuis vroegen het zich hoofdschuddend af. Krijgen we dan een Knut Hamsun-hommage te horen of een Cyriel Verschaeve-medley? Moeten we de celbrieven van Wies Moens als monoloog ondergaan? Of wordt Boontje ontmaskerd als charlatan van de Linkse Kerk? Organiseren ze een wedstrijd lofdichten op Rubens en Van Dyck? Het Vlaams Literair Festijn brengt de denkoefening in de praktijk en regisseert op 24 oktober 2006 in de Antwerpse Bourla een goed foute avond, met medewerking van o.m. Tom Lanoye, Erwin Mortier, Jeroen Olyslaegers, Christophe Vekeman en de acteurs Gilda de Bal en Peter Perceval. Niet voor gevoelige zielen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening