Verse erotica van Peter van Straaten

Ruim twintig jaar geleden verblijdde tekenaar Peter van Straaten (°1935) ons met Aanstoot (1984) en Nastoot (1987), twee legendarische bundels met 52 'onfatsoenlijke tekeningen' waarin de liefde op alle mogelijke plekken werd genuttigd. De tekeningen vol onverbloemde sex en plein public blijven in ons collectieve geheugen gegrift. Van Straaten bleef intussen nieuwe erotica produceren, een bezigheid die hij als "vakantie" beschouwt. Op 22 oktober verschijnt bij uitgeverij de Harmonie een nieuwe selectie van 70 tekeningen onder de titel Lust. Deze 'sprookjes voor volwassenen' met een flink vleugje voyeurisme worden ook geëxposeerd in de Rotterdamse Kunsthal (van 22.10 tot 21.1.07). Nadien reist de tentoonstelling door naar het Parijse Musée de L'Erotisme. In de nieuwe Vrij Nederland vind je alvast een pittige voorpublicatie.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening