Deus Ex Machina over 'Generatie ground zero'

Was 9/11 een zegen voor de literatuur? Je zou het stilaan beginnen te denken. Nog steeds zitten de Amerikaanse boekhandels volgestouwd met boeken die in meer of mindere mate de sporen van de aanslagen dragen. Vijf jaar na de feiten onderzoekt Deus ex Machina hoe die hun stempel hebben gedrukt op het hedendaagse Amerikaanse literaire landschap. In het met lichte vertraging verschenen Generatie Ground Zero, staat nooit eerder gepubliceerd proza, poëzie, essays en journalistiek over 9/11. Grote namen en jong talent uit de Verenigde Staten houden elkaar in balans, met onder meer Chuck Palahniuk, Jonathan Ames, Jonathan Lethem en Nelly Reifler. Nick Tosches laat zijn woede en wraakgevoelens de vrije loop én New York-watcher Jay McInerney kijkt in een exclusieve tekst terug op de gevolgen van de aanslagen. Het themanummer wordt ingeleid door De Morgen-recensent Marnix Verplancke. Buiten het focusgedeelte vind je onder meer twee beklemmende verhalen van de Canadese coming lady Marie-Hélène Poitras. Een voorproefje krijg je hier, het rijk geïllustreerde nummer zelf kost 8 euro.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening