Volledig werk van Darwin op internet

Het oeuvre van Charles Darwin (1809-1882), de Britse founding father van de evolutietheorie, komt tegen 2009 volledig beschikbaar op internet, zo meldt BBC News. De universiteit van Cambridge heeft 50.000 pagina's tekst, 40.000 afbeeldingen en geluidsfragmenten laten digitaliseren, zodat ze via het web toegankelijk worden. De universiteit heeft vier jaar lang gezocht naar origineel materiaal van en over Darwin. De historicus John van Wyhe bedacht zijn bibliotheek op darwin-online.org.uk, toen zijn eigen studie in Aziƫ zo weerbarstig verliep, omdat het materiaal moeizaam toegankelijk was. Darwins achter-achter-kleinzoon Randal Keynes is bijzonder enthousiast over het project: "Darwin heeft altijd gewild dat zijn teksten en manuscripten voor zoveel mogelijk mensen ter wereld beschikbaar zijn", zei hij.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening