Goncourtwinnaar André Schwarz-Bart overleden

De Franse auteur André Schwarz-Bart (°1928) is zondag op 78-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Point-a-Pitre op Guadeloupe. Schwarz-Bart stierf aan de complicaties van een hartoperatie. De uit Metz afkomstige auteur blijft vooral bekend voor zijn roman De laatste der rechtvaardigen (Le dernier des Justes) uit 1959. Daarin evoceert hij de geschiedenis van de jodenvervolging aan de hand van de familie Lévy, tot op het moment dat de laatste Lévy in Auschwitz wordt omgebracht. Voor dit boek kreeg hij in 1959 de Prix Goncourt. In 2003 verscheen De laatste der rechtvaardigen bij uitgeverij Meulenhoff nog in een nieuwe Nederlandse vertaling.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening