Maarten 't Hart-verfilming grootste kanshebber Gouden Ui

De filmadaptatie van Het woeden der gehele wereld is de grote kanshebber voor De Gouden Ui, een prijs voor de beroerdste Nederlandse film van het afgelopen jaar. De verfilming van deze roman van Maarten 't Hart (°1944) is genomineerd voor slechtste film, slechtste regisseur (Guido Pieters), slechtste acteur (Cees Geel), slechtste actrice (Esther Way en Anna Speller) en "nodeloos naakt". Deze laatste nominatie geldt voor het fragment waarin actrice Esther Waij een jongen van achttien ontgroent onder het uitroepen van de zin ,,draai aan mijn tepels alsof je een dop van een fles schroeft." Rob Houwer, producent en scenarioschrijver van de productie, heeft een nominatie voor slechtste regisseur in de wacht gesleept. De auteur laat het niet aan zijn hart komen en publiceerde zopas welgemutst de roman Het psalmenoproer.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening