Weer prijs voor Stefan Brijs

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde heeft haar vijfjaarlijkse prozaprijs 2006, voor de periode 2001-2005, toegekend aan Stefan Brijs, voor zijn roman De engelenmaker. Eerder ontving Brijs voor het boek al de Gouden Uil-prijs van de lezer. Na een nominatie voor de Libris is hij momenteel nog in de running voor de AKO-literatuurprijs, die op 10 november wordt uitgereikt. De andere vier genomineerde werken waren Paul Claes (De kameleon), Het onverwachte antwoord van Patricia de Martelaere, De nieuwe man van Thomas Rosenboom en De plaag van David van Reybrouck. De prijs heeft een waarde van 6.250 euro. Uitreiking vanzelfsprekend in het statige decor van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde te Gent op 15 november 2006, zie ook hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening