Herdenking voor vermoorde Russische journaliste

Op dinsdag 31 oktober 2006 wordt te Amsterdam een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de Russische journaliste Anna Politkovskaja, die op zaterdag 7 oktober in Moskou werd vermoord. Politkovskaja, die 48 jaar oud werd, was correspondente van het weekblad Novaya Gazeta, een van de schaarse nog onafhankelijke Russische kranten. Hierin publiceerde ze kritische berichtgeving over onder meer Tsjetsjeniƫ, waarin ze verslag uitbracht van de Tsjetsjeense oorlog en de nasleep. Politkovskaja stond bekend als 'het verloren geweten van Rusland'. Over haar bij uitgeverij De Geus verschenen Poetins Rusland zei ze: 'Mijn boek bestaat uit aantekeningen in de marge van het leven in Rusland. Op dit moment kan ik dat leven nog niet analyseren. Ik leef slechts, en noteer wat ik zie'. De herdenkingsbijeenkomst met diverse sprekers gaat door in het Felix Meritis-gebouw, Keizersgracht 324, 1016 EZ Amsterdam (16-18u) en is een initiatief van uitgeverij De Geus en boekhandel Pegasus. Meer info via winkel@pegasus.nl of telefoon 020-6231138.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening