Burgemeesters bannen boek van Arion

Literaire censuur in Nederland? Het lijkt er haast op, want drie Nederlandse burgemeesters uit Gelderland weigerden de roman Dubbelspel van Frank Martinus Arion in ontvangst te nemen ter gelegenheid van de actie Nederland Leest. Ze vinden het ongepast dat thema's als overspel, prostitutie en moord aan bod komen in een boek dat voor een leesbevorderingsactie wordt ingezet. Volgens de burgemeesters van Ermelo, Putten en Nunspeet staan deze thema's "haaks op de normen en waarden die de overheid probeert uit te dragen", zo meldt Het Parool. Dubbelspel is gratis af te halen bij de bibliotheek als onderdeel van de campagne van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Er zijn 575.000 exemplaren beschikbaar, zie ook dit eerdere DPM-bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening