Nog slechts vier kanshebbers op Prix Goncourt

De Académie Goncourt heeft zopas haar derde en laatste selectie bekendgemaakt voor de op maandag 6 november uit te reiken Prix Goncourt. Er blijven nog slechts vier kandidaten over, minder dan andere jaren gebruikelijk is voor de laatste lijst. Een signaal dat de spoeling dunner is? Het gaat tussen Alain Fleischer met L'Amant en culottes courtes (Seuil), Michel Schneider met Marilyn, dernières séances (Grasset), François Vallejo met Ouest (Vivianne Hamy) en uiteraard topfavoriet Jonathan Littell met zijn 900 pagina's tellende Les Bienveillantes (Gallimard). Grootste verrassing op de lijst is alleszins Vallejo, die voor zijn boek wel al de Prix Jean Giono 2006 kreeg. Zie voor meer achtergrond ook hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening