Frénk van der Linden betaalt ontevreden lezers terug

Journalist-auteur Frénk van der Linden en uitgeverij Contact pakken uit met een gewaagde stunt. Lezers die teleurgesteld zijn over de aankoop van zijn omstreden debuutroman De steniging kunnen hun exemplaar bij de schrijver inleveren en krijgen dan de aankoopsom van € 18,90 uitgekeerd. De terugbezorgde boeken worden geschonken aan gevangenisbibliotheken. Het aanbod geldt enkel in de maand november én na een lezing van de schrijver, aldus het bericht van uitgeverij Contact. Van der Linden, die zelf het idee opperde, wil op deze manier ook in contact komen met kritische lezers. Nu hoort hij tijdens zijn tournee langs vijftig boekhandels en bibliotheken vooral enthousiasme, beweert hij, terwijl hij juist ook geïnteresseerd is in de ontmoeting met de teleurgestelden. 'Ik hoop alleen niet dat ik nu mensen aanzet tot het stelen van mijn boek', zegt de schrijver in Het Parool. Van De steniging, een roman over de relatie tussen het white trash-jongensmeisje Priscilla en de Marokkaanse Neerlandicus-in-opleiding Karim, zijn 11.000 exemplaren verkocht. De persontvangst was evenwel erg zuinig. Van der Linden wou met het boek een duidelijk statement maken rond de multiculturele samenleving. Uw dienaar vond het boek in De Morgen van 11 oktober 2006 "een maatschappelijke molotovcocktail die uiteindelijk niet meer dan een knalbommetje is", "een boek dat ondanks een veelbelovend begin te snel verglijdt naar een aflevering van Goede tijden, slechte tijden". Lees hier ook de recensie van Arie Storm in Het Parool. Enfin, het wordt nog uitkijken of er ook teleurgestelde recensenten aan Van der Lindens retourneertafeltje zullen komen aanschuiven.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening