Nieuwe P.C. Hooftprijs voor illustratoren

Er komt een nieuwe PC Hooftprijs voor jeugdliteratuur, meer specifiek voor de illustratoren van kinderboeken. Dat meldt NRC-Handelsblad. Deze Max Velthuijs-prijs zal 60.000 euro bedragen en vanaf 2007 eens per drie jaar worden toegekend. De Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde kende voor jeugdschrijvers al de eveneens driejarige Theo Thijssenprijs toe (60.000 euro groot). Het is Anton Korteweg die samen met de Stichting Lezen dit jaar het Nederlandse ministerie van Cultuur heeft voorgesteld een oeuvreprijs in te voeren voor illustratoren van kinder- en jeugdboeken. “Deze boeken worden door twee mensen geschapen en tot nu kon slechts één bekroond worden.” Op voorstel van Korteweg is de prijs genoemd naar de in 2005 overleden tekenaar van Kikker. Henk Kraima, directeur van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, heeft al een kandidaat in gedachten: „Dick Bruna zou een goede eerste winnaar zijn.” Zijn wij het volmondig mee eens.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening