Boekenbank ondergaat metamorfose

De Vlaamse Boekenbank heeft in de aanloop naar de Antwerpse Boekenbeurs (die komende woensdag start), een grondige opfrissingsbeurt gekregen. Dat was wel nodig, want het systeem was niet bepaald gebruiksvriendelijk en kampte met aanslepende kinderziekten. Op de site kan je in principe op termijn het volledige titelbestand van boeken die in Vlaanderen worden uitgegeven of worden geïmporteerd raadplegen. Je kan intekenen op een nieuwsbrief, waarna je maandelijks een update krijgt van de nieuw verschenen boeken, op alle domeinen. Ook de bestelmogelijkheden van boeken worden fors uitgebreid. Meer details in een artikel uit Boekblad van Maarten Dessing, overgenomen op de site van Boek.be. Boek.be, de sterk gemoderniseerde organisatie voor het Vlaamse boekenvak, heeft - na enig proefdraaien - nu ook zijn literaire podcast gelanceerd. Boekencast.be wil een "digitaal podcast zendstation" zijn over "lezen, boeken en literatuur" en zal de meest diverse literaire manifestaties coveren. Het laat je toe bijvoorbeeld lezingen, debatten of boekvoorstellingen auditief te herbeleven. Zo kun je er dezer dagen de voorlezingen van onder meer Antjie Krog, Bart Moeyaert en Drs. P op voorbije Het Andere Boek horen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening