Nobelprijswinnares Nadine Gordimer overvallen

De Zuid-Afrikaanse schrijfster en Nobelprijswinnares Literatuur 1991 Nadine Gordimer (82) is donderdag jl. in haar woning te Johannesburg aangevallen door inbrekers. Toen zij weigerde haar trouwring af te staan, werd ze samen met haar butler opgesloten in een voorraadruimte, waarna de daders ervandoor gingen met juwelen en geld. Gordimer hield aan de agressie lichte verwondingen over. Toeval of niet, de laatste maanden is de toegenomen criminaliteit én de nalatigheid van de Zuid-Afrikaanse regering om er iets tegen te ondernemen een hot item bij heel wat blanke Afrikaanse schrijvers, die voorheen de apartheid fel veroordeelden. Onder meer André Brink keert zich al geruime tijd fel tegen de multicultureel verkozen regering en omschreef de huidige Minister van Veiligheid Charles Nqakula als een "monster". "We bevinden ons in een ondraaglijke situatie inzake criminaliteit en geweld en de overheid doet alsof haar neus bloedt. Alle limieten zijn overschreden", zei hij onlangs aan AFP. In 2005 en 2006 waren er in Zuid-Afrika 18.528 dodelijke slachtoffers van gewelddaden.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening