"Martin Ros is een nationale ramp"

Uitgever Joost Nijsen haalt in een column op de site van zijn uitgeverij Podium zwaar uit naar Martin Ros, "in de jaren zeventig al door velen een 'schuimbekkende dorpsgek’ genoemde uitgever". Nijsen vindt Martin Ros, nochtans aanstichter van de Privé-Domein-reeks bij AP, zelfs "een nationale ramp" voor het boekenvak. "Sinds hij de uitgeverij verruild heeft voor de rol van, heden ten dage zelfs in commercials luid om zich heen spugende Bekende Nederlander, die voor zijn brood boeken ‘bespreekt’ voor de TROS-radio, zijn we er wekelijks getuige van hoe de katholieke, wielrennende boekenknecht op schrijnende wijze de weg is kwijt geraakt", meent Nijsen. Aanleiding voor Nijsens uitval zijn de tegenstrijdige uitspraken van Ros over het boek Komt een vrouw bij de dokter van Kluun (dé successchrijver van Podium dezer dagen). In zijn radiocolumn voor de TROS hemelde Ros het boek bij verschijnen op ("hem moest zelfs vlugzout worden toegdiend"), maar in een interview in De Volkskrant Magazine noemde hij het boek onlangs "gru-we-lijk!" Conclusie van Nijsen: "Ik heb er geen boekhouding van bijgehouden, maar gelooft u mij dat Ros nog mythomaner is dan de auteur die hij daarvan altijd betichtte (Boudewijn Büch)."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening