Waarschuwing voor Bunker Hill en Passionate

In het deze week verschenen Rapport Literaire Tijdschriften van het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds krijgen twee Nederlandse tijdschriften een duidelijke reprimande. Als Bunker Hill en Passionate voor 2008 hun peil niet "aanzienlijk verbeteren", krijgen ze geen subsidie meer, zo meldde NRC-Handelsblad vrijdag jl. in Boeken. Het NLPVF subsidieert 12 Nederlandse literaire tijdschriften na beoordeling door een commissie. Bunker Hill, viermaandelijks tijdschrift voor "jong Nederlands talent en bijzonder buitenlands werk", heeft onvoldoende samenhang. In Passionate heerst een gebrek aan "verdieping, grondigheid en een kritische kijk." De grote tijdschriften, zoals De Gids, Raster en Tirade, krijgen dan weer uitstekende punten. Maar commissielid Atte Jongstra windt geen doekjes rond het lot van Bunker Hill en Passionate: "Wat in Raster of Tirade staat is echt heel erg veel beter dan Passionate. [...] De functie van jonge tijdschriften is die van de kweekvijver. Maar je moet wel goed water in de kweekvijver gieten, een helder redactiebeleid voeren."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening