Nog negen kandidaten voor Goncourt 2006

De eerbiedwaardige, grijsgelokte jury van de Goncourt-prijs, Frankrijks aanzienlijkste literaire onderscheiding, heeft vandaag zijn tweede selectie bekendgemaakt. Een derde en laatste schifting, voor de uitreiking op maandag 6 november, volgt op 24 oktober. Jonathan Littell (zie eerdere DPM-berichten) geldt meer en meer als grootste kanshebber, naast Michel Schneider en Alain Fleischer. Verrassend is zeker ook de aanwezigheid van de uitgesproken politiek getinte debuutroman van Jean-Eric Boulin. De selectie omvat nu nog negen namen: Stéphane Audeguy - Fils unique (Gallimard), Christophe Bataille - Quartier général du bruit (Grasset), Jean-Eric Boulin - Supplément au roman national (Stock), Alain Fleischer - L'Amant en culottes courtes (Seuil), Nancy Huston - Lignes de faille (Actes Sud), Gilles Lapouge - Le Bois des Amoureux (Albin Michel), Jonathan Littell - Les Bienveillantes (Gallimard), Michel Schneider - Marilyn dernières séances (Grasset) en François Vallejo - Ouest (Vivianne Hamy). Vorig jaar ging de prijs naar de Belg François Weyergans met Trois jours chez ma mère.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening