Drie Vlaamse kandidaten voor Toneelschrijfprijs

De Nederlandse Taalunie maakte vandaag de drie genomineerden voor de Taalunie Toneelschrijfprijs bekend. Opvallend is dat het om drie Vlamingen gaat. De kandidaten zijn Au nom du père, geschreven door Eric De Volder voor Toneelgroep Ceremonia/Het Toneelhuis; Bulger, geschreven door Klaas Tindemans en gespeeld door BRONKS; en Lied, een muziektheaterproductie van Braakland/Zhebilding geschreven door Kris Cuppens. De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de schrijver(s) van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. De onderscheiding stimuleert de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel. De prijs bedraagt € 10.000 en wordt uitgereikt op 18 november 2006 tijdens de toneelschrijfdagen Ja, Nu? in Maastricht. Vorige winnaars en alle voorgaande juryrapporten via http://taalunieversum.org/taalunie/taalunie_toneelschrijfprijs/.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening