Literaire beer wordt 80 jaar

Winnie the Pooh, de wereldberoemde teddybeer uit de koker van de Britse auteur A.A. Milne (1882-1956), vierde onlangs zijn tachtigste verjaardag. Het boek verscheen voor het eerst bij Methuen uitgevers op 14 oktober 1926. Milne concipieerde Winnie the Pooh voor zijn zoon, Christopher Robin, maar beschouwde het geenszins exclusief als een kinderboek. Milne schreef het boek "voor iedereen die het kind in zichzelf koestert". De Pooh-beer is nog steeds ongemeen gewild én tijdloos. In 1996 bleek het boek in het Verenigd Koninkrijk op de zeventiende plaats te prijken in de lijst van 100 populairste boeken van de twintigste eeuw. Sinds de eerste publicatie zijn naar schatting zeventig miljoen exemplaren van het boek verkocht. In het Mechelse Speelgoedmuseum loopt ter gelegenheid van deze verjaardag tot 7 januari 2007 een tentoonstelling rond Winnie the Pooh, met veel wetenswaardigheden.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening