Stadsdichters blazen verzamelen

Stadsdichters zijn een echte rage, ze fungeren als een soort glanzende broche waarmee elke stad zich gretig optuigt. Komende zaterdag 4 november vindt in Lelystad zowaar de tweede Stadsdichtersdag plaats. Officieel benoemde Vlaamse en Nederlandse stadsdichters komen er bijeen en geven voordrachten ten beste in de raadszaal van het stadhuis van Lelystad. Wie snel reserveert, kan zelfs aanschuiven bij een heus Stadsdichtersbuffet. Het geheel wordt opgeluisterd met een muzikale omlijsting. Onder anderen Joost Zwagerman (Alkmaar), Jan Eijkelboom (Dordrecht), Jan Kuipers (Middelburg), Victor Vroomkoning (Nijmegen) en Paul Gellings (Zwolle) tekenen present. Uit Vlaanderen komen Bart Moeyaert (Antwerpen), Erwin Mortier (Gent), Willie Verhegghe (Ninove) en de enige vrouwelijke, maar schier onbekende stadsdichteres Ina Stabergh uit Diest de honneurs waarnemen. Meer info vind je hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening