Panama van Truman Capote te koop

Op 9 november 2006 worden een flink aantal parafernalia van Truman Capote (1924-1984)geveild bij Bonhams in New York. Het gaat onder meer om zijn ijsschaatsen, een foto van zijn moeder, zijn paspoort en de smoking die hij droeg op het mythische gemaskerde bal in het Plaza-hotel in 1966. De inzetprijs voor de smoking bedraagt tussen de 4.000 en 6.000 dollar. Ook zijn onafscheidelijke panama-hoed wordt aan de man gebracht. De 300 objecten zijn vrijgegeven door Joanne Carson, een vroegere vriendin en de bestierster van de Capote-erfenis. Zij bewaarde de objecten al geruime tijd in haar woning, waar Capote in augustus 1984 overleed. Het fenomeen Truman Capote mag zich de laatste tijd op een revival verheugen, onder meer vanwege de film Capote en de ontdekking én heruitgave van zijn jeugdwerk Summer Crossing in 2005.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening