Grunberg zet zijn tanden in Safran Foer

Het on-line magazine Words without borders brengt een verbluffende hoeveelheid internationale schrijvers samen in Engelse vertalingen. Het tijdschrift bestrijkt zowat alle continenten, "to introduce exciting international writing to the general public." Daar slagen ze moeiteloos in. Ook de in onze contreien intussen heilig verklaarde Arnon Grunberg tekent er regelmatig present met een resem humeuren en temperamenten. De voorbije dagen blikte hij terug op zijn passage in Amsterdam en de obligate interviewsessies voor zijn hemelhoog geprezen Tirza: "I have to admit that [..] in my view, interviews are completely overrated. I suggest that for my next book, we send journalists to my dentist so he can answer all kinds of questions about my teeth. [...] It might be an idea for a small but commercially viable book as well: Everything you always wanted to know about the teeth of famous and less famous authors." En over het dubbelinterview in Vrij Nederland met een gemeenplaatsen debiterende Jonathan Safran Foer krijgt ook Lidewijde Paris een sneer: "The interviewer, a woman who used to be a publisher but who decided later in life (not completely voluntarily)on a career change, started by pointing out what Mr. Foer and I had in common. I could feel that this was going to be a tough afternoon. [...] All I can say is I looked into the eyes of Mr. Foer and I felt like... Jesus."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening