Bekroonde Oskar Pastior sterft op Buchmesse

De Duitse dichter van Roemeense origine Oskar Pastior is gisteravond op 78-jarige leeftijd in een hotel in Frankfurt plots overleden. Pastior was te gast op de Buchmesse en zou er de fameuze Duitse Georg Büchnerprijs voor zijn poëzie ontvangen. Pastior, die onder meer vijf jaar in Russische werkkampen doorbracht en in 1968 naar het Westen vluchtte, is sterk beïnvloed door dadaïsme en OULIPO én vertaalde ook Tristan Tzara. Tot zijn bekendste werk behoren zijn Anagrammgedichte uit 1985. Wiel Kusters vertaalde in 1985 voor Querido een selectie uit Pastiors werk in het Nederlands onder de vlag Een Nederlandse titel. Pastior was ook zes keer te gast op Poetry International.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening