Mundaneum over geschiedenis van het boek

Het intrigerende Mundaneum in Mons, verre uitloper van een hersenspinsel van Paul Otlet en Henri La Fontaine om alle menselijke kennis vast te leggen en te ordenen, heeft regelmatig prima exposities lopen. Tot 7 januari 2007 kun je er gaan kijken naar een tentoonstelling over de geschiedenis van het boek: Van papyrus tot e-book, met ook een paar bibliofiele topstukken in de etalagekasten. Gisteren werd in het Mundaneum ook Françoise Levie's biografie van pacifist, jurist en bevlogen bibliograaf Paul Otlet (1868-1944) voorgesteld. Otlet is de uitvinder van het Universele Decimale Classificatiesysteem én de bibliotheekfiche, met zelfs een vroege intuïtie voor het Internet. Zijn eerste utopische Mundaneum-project liep tragisch op de klippen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening