Onbekende cahiers van Marguerite Duras verschenen

Precies tien jaar na haar dood blijft icoon Marguerite Duras (1914-1996) de Franse literaire wereld voltijdse bezigheden verschaffen. In dit gedenkjaar verschenen al talloze hommage-geschriften en fraaie gelegenheidspublicaties én zelfs een interviewbundel met haar goede vriend François Mitterand. Nu pakt het oerdegelijke IMEC (in co-productie met uitgeverij POL) uit met Duras' Cahiers de la guerre et autres textes. Deze niet eerder gepubliceerde aantekeningen uit de jaren veertig tonen onder meer Un barrage contre le pacifique in embryonale staat. Dit hoogwaardige, autobiografische document lag al geruime tijd in de IMEC-archieven te sluimeren, maar zelfs topbiografe Laure Adler keek er destijds overheen. Recensie van "un livre merveilleux en soi" in Libération.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening