Gokken op Nobelprijswinnaar literatuur

Komende donderdag weten we wie de opvolger wordt van Harold Pinter. De speculatiemolen rond de Nobelprijs Literatuur draait intussen weer op topsnelheid. Toch blijft de prijs ook één van de meest onvoorspelbare ter wereld. Insiders tippen dezer dagen op de Turk Orhan Pamuk (mede vanwege de politieke impact), de dichter Adonis én Philip Roth. Ook het gokkantoor Ladbrokes werpt zich sinds kort in de debatten. Je kan on-line een sommetje inzetten op literaire tenoren. Momenteel staat Pamuk het best gequoteerd met 5/2 en verder gooien ook Haruki Murakami en Ryszard Kapuscinski hoge ogen. Eeuwige nominee Hugo Claus is na de publieke voordracht door oud-Nobelprijswinnaar José Saramago gestegen in de lijst (14/1) en prijkt nu zelfs hoger dan Kundera, Pynchon én Cees Nooteboom...De Fransman Patrick Modiano staat 100/1. Faites vos jeux!
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening