Borstkankerfoto van Karin Spaink wekt onbehagen

De controversiële publiciste en columniste Karin Spaink lijdt aan multiple-sclerose en berichtte in haar teksten regelmatig over haar ziekteproces. Dit voorjaar werd bij haar kanker vastgesteld. In interviews met AD en met Opzij gaf ze onlangs opening van zaken. ‘Ik heb nooit iets eenvoudigs als een verstuikte enkel. Het zijn altijd meteen bloedserieuze dingen: multiple sclerose, een hersenbloeding en nu borstkanker', zegt ze. De confronterende foto's zorgden voor onbehagen en felle reacties, oa. van Trouw-columnist Sylvain Ephimenco. Exhibitionisme of een visueel hart onder de riem voor andere borstkankerpatiënten? De interviews uit AD en Opzij met de omstreden beelden én Spainks drijfveren op haar weblog.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening