Google onthult lijst van on-line gelezen boeken

Op de Frankfurter Buchmesse heeft de zoekmachine Google een lijst vrijgegeven van de Engelse titels die online het meest worden geraadpleegd, via het omstreden Google Book Search-project. In de toptien komen erg uiteenlopende interessesferen voor. De Koran is een van de toppers, maar ook Diversity and evolutionary biology of tropical flowers, gevolgd door de Merriam Webster's dictionnary of synonyms en het in 2003 door Noam Chomsky uitgebrachte Hegemony or survival - America's quest for global dominance. Google distilleerde de lijst uit haar samenwerking met de universiteit van California die toelating gaf om boeken van meer dan honderd bibliotheken in te scannen. De steekproef slaat wel enkel op de week van 17 september, week waarin de Venezolaanse president Hugo Chavez het boek van Chomsky in de Verenigde Naties te berde bracht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening