Oerboeken onder de loupe

Oerboeken hebben niks met de prehistorie te maken. De term doelt meestal op een op jeugdige leeftijd gepleegd geschrift, waarin begaafde schrijvers hun pen uitproberen en waaruit ze vaak putten voor later 'volwassen' werk. Op een symposium op 19 oktober 2006 in het Haagse Letterkundig Museum laten Nelleke Noordervliet, Annette Portegies, Paul van Capelleveen, Hugo Bousset, Arjan Peters, Marita Mathijsen en A.F.Th. van der Heijden hun genadeloze licht schijnen over het fenomeen. Jeroen Brouwers (°1940) ontvangt van Robbert Dijkgraaf het eerste exemplaar van In het midden van de reis door mijn leven, zijn bij Atlas te verschijnen 'oerboek' met aanzetten, invallen en overpeinzingen plus de uiteindelijke publicatie De Exelse Testamenten. Reserveren is noodzakelijk via info@nlmd.nl. Jeroen Brouwers praat trouwens komend weekend met DM-columnist en Brouwerskenner Johan Vandenbroucke ook op Het Andere Boek over dit oerboek. Er zit nog meer Brouwers in de pijplijn: bij het Antwerpse antiquariaat Demian zou in december een bibliofiele uitgave met de correspondentie tussen Jeroen Brouwers en Gerrit Komrij het licht zien: De stilte bestaat uit zoveel antwoorden. Correspondentie 1980-1986.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-10-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening