Dure tijden voor Revianen

Er wordt weer wat 'afgeveild' dezer dagen. Daarbij draait ook de Gerard Reve-industrie op volle toeren. De Volkskrant meldt vandaag dat tekstschrijver Diederik van Vleuten zijn verzameling Reviana vandaag laat veilen. "Hij hoopt op ‘een fijn startbedrag’ voor de toekomst van zijn kinderen." De collectie omvat circa zeshonderd items, waaronder romans en politieke pamfletten. De richtprijs voor het exemplaar van De Avonden dat van Gerard Reve zelf is geweest, is niet mis: liefst 25.000 euro. "Van Vleuten hoopt dat veel stukken uit de collectie een plek krijgen in een letterkundig museum, of wellicht in het aan Reve gewijde museum in de nieuwbouw van de Amsterdamse bibliotheek", aldus De Volkskrant. Van Vleuten bewaart wél de kroontjespen met inktlap van de Volksschrijver.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening