Volgende Grunberg weer bij andere uitgever

Arnon Grunberg verandert even vaak van uitgever als van identiteit, da's bekend. Zijn voor 2008 aangekondigde boek zal uitkomen bij Rothschild & Bach/Foreign Media Group, aldus ANP. Het bedrijf noch de auteur willen ingaan op het waarom, aldus het persbericht. Toch meldt zijn huidige Nijgh en Van Ditmar-uitgever Vic van de Reijt dat deze uitgave "een eenmalig uitstapje" is. Voor zijn zes volgende boeken heeft hij al een contract met Nijgh en Van Ditmar.
Uitgeverij Rothschild & Bach werd in 2005 (her)opgericht door uitgeverstycoon Oscar van Gelderen, vroegere aanstichter en lange tijd directeur van Vassallucci. Grunberg publiceerde in 1993 De dagen van Leopold Mangelmann al bij Rothschild & Bach, terwijl De joodse Messias in 2004 bij Vassallucci verscheen. Tussendoor publiceerde Grunberg vooral romans bij Uitgeverij Nijgh & van Ditmar, waaronder het recente Tirza. Ook bij Athenaeum-Polak en Van Gennep en bij De Geus (onder de naam van Marek van der Jagt) verscheen werk van Grunberg.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening