Dood van Bertrand Poirot-Delpech

De erudiete Franse auteur en journalist Bertrand Poirot-Delpech, levenslang op de barricaden voor de Franse taal, is op 77-jarige leeftijd overleden. Op amper 22-jarige leeftijd trad hij al toe tot de redactie van Le Monde, waarna een gevarieerde journalistieke carrière begon. Vanaf 1972 volgde hij er de letteren, om vervolgens vanaf 1989 een wekelijkse kroniek "Diagonales" te verzorgen in het nog steeds toonaangevende boekensupplement. De viefe Poirot-Delpech was "iemand die vergeten was oud te worden", aldus Eric Fottorino, hoofd van de redactie bij Le Monde. Hij schreef ook een twintigtal romans, waaronder Le Grand Dadais in 1958 de Prix Interallié kreeg en La Folle de Lituanie de Grand Prix du roman de l'Académie Française in 1970. Poirot-Delpech was ook lid van de Académie Française. Necrologie in Le Figaro en Le Soir.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening