Duurste prijs, langste longlist

Het valt amper au sérieux te nemen, maar toch is het de organisatoren van de best gehonoreerde literaire prijs ter wereld wel degelijk menens. De International IMPAC Dublin Literary Award (waarde 100.000 Euro) pakt uit met een wel zeer "wilde" longlist van liefst 138 internationale auteurs, gaande van Leila Abulela tot Zoran Zivkovic. De nominaties werden aangereikt door een corps van 169 bibliotheken uit 129 steden in 49 landen, waarna de professionele jury aan de slag kan. Grote kanshebbers, aldus The Guardian, zijn niettemin Kazuo Ishiguro (Never Let me go) en Ian McEwan (Saturday), want zij zijn door de bibliotheken alvast het meest genoemd. Ook drie Nederlandse auteurs figureren op de lijst, al moet je er verdomd goed naar zoeken: Margriet De Moor, Arthur Japin en P.F. Thomèse. De shortlist wordt pas bekendgemaakt op 4 april, de winnaar op 14 juni 2007. Eerdere winnaars zijn onder meer Orhan Pamuk, Michel Houellebecq en vorig jaar Colm Toibin.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening