Een Parijse beeldenstroom

De stad Parijs zet haar indrukwekkende fotoarchief geleidelijk on-line, zo meldt de krant Libération. Op de ambitieuze site Paris en images staan maar liefst 35.000 beelden te kijk, waarin je naar hartelust mag grasduinen, hetzij thematisch, hetzij volgens de chronologie. Op die manier krijg je een schitterende promenade door de geschiedenis van Parijs, die wel vaker de meest fotogenieke stad ter wereld is gebleken. Alle historische Parijse ijkpunten zijn in beelden gevat, soms ook door amateurfotografen. De collecties, met onder meer werk van bekendere namen als Pierre Jahan en Charles Marville, worden stelselmatig aangevuld. De speciaal daartoe opgerichte maatschappij La Parisienne de la Photographie zal acht jaar zoet zijn met het restaureren, preserveren en nummeren van de clichés: jaarlijks mikt men op 60.000 foto's, om tenslotte tegen 2014 tot 500.000 gearchiveerde foto's te komen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening