De kunst van het Grunberg-verzamelen

Alle publicaties van Arnon Grunberg verzamelen vraagt, met 's mans hoge productiviteit (al dan niet onder eigen identiteit), een behoorlijke alertheid. Maar wie er nu aan begint, kan misschien nog net zijn karretje aanhaken bij de Grunbergofielen. De steeds prettige site Boekendingen, die vaak met bibliofiele weetjes uitpakt, meldt dat er op de Utrechtse Antiquarische Boekenbeurs van morgen 18 november een Arnon Grunberg-overzichtstentoonstelling te zien is. Grunberg-bibliograaf M. Van Kampen schreef alvast een opwarmend essay Het verzamelen van Arnon Grunberg: het lijden van de Grunbergiaan, hier te lezen. "Met gemiddeld 1,3 romans per twee jaar, afgewisseld met essaybundels, boekenweekgeschenken, dichtbundels, toneelstukken, columns, polemieken, filmkritieken, blogs (echt en fictief), masterclasses, radiocolumns, telefoonboekreclames, televisiepresentaties, scenario’s en ontelbaar veel andere bijdragen aan diverse kranten en weekbladen maakt hij zelfs van zijn bibliografen veelschrijvers."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening