Tweede leven voor tijdschrift Hollands Diep

De Weekbladpers Groep (WPG) koestert concrete plannen om het cultureel-literaire tijdschrift Hollands Diep nieuw leven in te blazen. Het gereputeerde Hollands Diep verscheen tussen 1975 en 1977 onder leiding van hoofdredacteur Max van Rooy. Vooral de medewerking van gevestigde auteurs als Harry Mulisch, Gerard Reve en W.F. Hermans, naast de toen jonge Boudewijn Büch, gaf het blad groot aanzien. Ook een aantal spraakmakende literaire dubbelgesprekken blijven in de herinnering hangen. Hoofdredacteur van de heruitgave zou Robbert Ammerlaan worden, nu directeur van uitgeverij De Bezige Bij (dat deel uitmaakt van de WPG). Naar verluidt zou alvast een succesrijke jonge auteur uit het BB-fonds als vaste columnist van Hollands Diep gaan fungeren. Toch is de definitieve beslissing nog niet genomen. Bij een fiat zou het blad in de eerste helft van 2007 voor het eerst verschijnen, zij het niet volgens de vroegere veertiendaagse frequentie. Er wordt uitdrukkelijk opnieuw op een cultureel doelpubliek gemikt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening