'Uitgelezen' serveert vrouwelijke waanzin

Het uitgekiende boekenprogramma Uitgelezen, een co-productie van onder meer Vooruit en De Morgen, mag zich in een stijgend succes verheugen. Op de Gentse editie is het steeds op de koppen lopen. Wie durft nog beweren dat een hoogwaardig boekendebat het publiek afschrikt? Komende dinsdag 21 november draait alles in de Balzaal van de Vooruit rond het thema vrouwelijke waanzin, naar aanleiding van de tentoonstelling in het Gentse Museum Dr Guislain over psychiatrische vrouwenkunst omstreeks 1900. Uitgelezen zocht drie titels die refereren aan het thema: het schitterende De blauwe jurk van Camille van Michèle Desbordes (lees onze recensie uit De Morgen 14.6.2006 in de comments bij dit bericht), het zeer gemengd onthaalde De Steniging van Frénk van der Linden en 98 redenen om te Zijn van Clare Dudman. In het panel ditmaal onder meer Pascale Platel en advocaat Walter Van Steenbrugge. De muziek komt van Rick de Leeuw in combiné met Jan Hautekiet. Gastvrouw Fien Sabbe leidt de waanzin in goede banen. Het levende boekenprogramma van Vooruit & De Morgen kan je daags erna ook meemaken in Passa Porta en trekt ook naar Aalst. Toegang is zoals steeds volkomen gratis.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening