Nieuwe zuurstof voor Vlaamse bibliotheeksite

De website van de Vlaams openbare bibliotheken heeft een drastische en noodzakelijke gedaanteverwisseling ondergaan. Op www.bibliotheek.be kun je eindelijk on-line zoeken in de catalogi van de zes grootste Vlaamse bibliotheken (Hasselt, Gent, Leuven, Brussel, Brugge, Antwerpen). Het kernstuk van de vernieuwing is dan ook de nieuwe 'zoekinterface' voor de Vlaamse Centrale Catalogus. Wie graag een bepaalde auteur leest, krijgt automatisch verwante auteurs als leestip en zou in contact kunnen komen met gelijkgestemde lezers, zo is althans de bedoeling. Ook de reeds bestaande webwijzer wordt via http://webwijzer.bibliotheek.be in het systeem geïntegreerd. Die biedt uitzicht op zowat 6.000 webbronnen. De nieuwe site werd gisteren te water gelaten op de Boekenbeurs.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening