Remco Campert leest 'beste Luisterboek'

Auteur Remco Campert heeft gisteren de Prijs van het Luisterboek 2006 verworven voor de voorlezing van zijn roman Het satijnen hart. Het winnende luisterboek, uitgegeven door Uitgeverij De Bezige Bij/Zoem, is volgens de jury een auditief genoegen van de eerste orde: "De stem zelf geeft hier niet alleen een pleidooi voor het mooie, kwetsbare verhaal, maar dankzij het breekbare karakter vormt het winnende luisterboek ook een echt literair document. De voordracht sluit perfect aan bij de stijl van het boek; en zo wordt een synthese bereikt die je ieder luisterboek zou toewensen." Remco Campert mag een boek naar keuze (laten) voorlezen, dat vervolgens door de organisatoren van De week van het Luisterboek zal worden uitgebracht. Campert was de enige schrijver van de zes genomineerden die zijn boek zelf voorlas. Het was de eerste maal dat deze door uitgevers bedachte prijs werd toegekend (zie eerder DPM-bericht hier).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening