Groene Waterman Prijs vist boeken op

De Antwerpse boekhandel De Groene Waterman heeft nu ook zijn eigen literaire prijs in het leven geroepen. De onderscheiding wil niet het "beste" boek bekronen, maar een boek dat volgens de eigenzinnige boekenzaak wat "extra aandacht" verdient en een tweede leven mag krijgen. Op de shortlist staan zeven eerder moeilijk te vergelijken boeken: Waar zijn de intellectuelen van Frank Furedi, Onze-lieve-vrouwe-zeppelin van Ramsey Nasr, Atheologie van Michel Onfray, Dwaalspoor van Eric Rinckhout, Parijs retour van Bart Van Loo, Rum en kalasjnikovs van Sam Van Tilt en de twee verschenen delen van de Geschiedenis van de Nederlandse literatuur, bestaande uit Stemmen op schrift van Frits Van Oostrom (ook al op AKO-shortlist) en Altijd weer vogels die nesten beginnen van Hugo Brems. Een jury (Edith Aerts, Iris Stroep en Katrien Merckx van de Groene Waterman zélf, Gie Goris (hoofdredacteur Mo*-magazine) en Dorian van der Brempt (directeur De Buren) zal op 1 december 2006 uit deze shortlist de laureaat kiezen, de uitreiking gebeurt in het AMVC-Letterenhuis. Via de website van De Groene Waterman kun je tot 30 november ook een mondje meepraten, want één van zeven genomineerde boeken ontvangt ook nog een Publieksprijs. Al lijkt het de boekhandel er vooral om te doen om zijn mailinglist fors uit te breiden.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening