Magazine! lokt tijdschriftenfreaks

Tijdschriftenjunks moeten stante pede naar Den Haag. Daar presenteert de Koninklijke Bibliotheek de ambitieuze tentoonstelling Magazine!, waarvoor zij een selectie maakten uit hun ruim 18 kilometer lange tijdschriftencollectie. De tentoonstelling is gevat in de vorm van een enorm driedimensionaal tijdschrift. Magazine! wil "de invloed van Nederlandse publiekstijdschriften op mens en maatschappij in de afgelopen 150 jaar" tonen. Daarbij komen vanzelfsprekend thema's als oorlogen, ontvoeringen, sport, mode, lifestyle en vrijetijdsbesteding, gezin, opvoeding, religie en gossip aan bod. In een nieuw futuristisch magazijn op poten heeft de KB tijdelijk en eenmalig 1.800 vierkante meter tot tentoonstellingsruimte omgebouwd. Er zijn ook een paar bijzondere publicaties aangemaakt. Magazine! Over 150 jaar tijdschriften sluit aan bij de inhoud van de tentoonstelling. Bij Waanders Uitgevers verschijnen ter gelegenheid van de tentoonstelling twee boeken: Magazine! 150 jaar Nederlandse publiekstijdschriften én Het Tijdschriftenboek. De tentoonstelling loopt tot en met 4 maart 2007.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening