Nederlandse schrijvers verkiezen dieren

Het engagement van Nederlandse schrijvers richt zich dezer dagen massaal op de dieren, maar dat zint bijlange niet iedereen. Dierenliefhebbers Kees van Kooten, Mensje van Keulen, Charlotte Mutsaers, Rudy Kousbroek, Ivo de Wijs, Mohammed Benzakour, Maarten ’t Hart en Jan Wolkers zijn allen lijstduwer van de Partij van de Dieren, die volgens de peilingen een zetel krijgt bij de Nederlandse parlementsverkiezingen van morgen. Ook Harry Mulisch meldde zich aan. Toch gaan schrijvers als Kristien Hemmerechts en Anja Meulenbelt op hun achterste poten staan voor wat "een nepengagement" wordt genoemd. Kristien Hemmerechts in De Volkskrant: "Het is haast antipolitiek, om je alleen maar op de dieren te richten. [...] Er zijn gigantische problemen. Het is alsof je de rest banaliseert. De polarisering tussen het Westen en de islam. Verdraagzaamheid. Moslims die het hebben over permanente demonisering. Dát is een cruciaal debat." Gerrit Komrij, die aan de zijlijn blijft, bedaart de gemoederen: "Op de mens ben je natuurlijk snel uitgekeken. Dus komt het dier naar voren. Het is algemene moedeloosheid, die dierenliefde."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening