Nieuw bibliofiel werk van Stefan Hertmans

Binnenkort verschijnt bij het bibliofiel genootschap Literarte nieuw werk van Stefan Hertmans. Op voorstel van deze uitgeverij in de marge liet Hertmans zich inspireren door de canonieke tekst van het Requiem. In Het geeft ons niets staan zeven nieuwe gedichten van Hertmans. Kunstenares Marie-Jeanne Callewaert maakte voor elk boek een aanvullend doekwerk: ze bewerkte met bijenwas, kleuren, tekeningen en ‘stikwerk’ een doek dat apart toegevoegd wordt aan het tekstboek. Het geeft ons niets wordt op 10 december 2006 gepresenteerd in De Zwarte Panter te Antwerpen. Er zijn slechts 160 exemplaren van het boek voorradig, de prijs schommelt tussen 110-140 euro. Literarte heeft een reputatie hoog te houden op het vlak van bibliofiele boeken. Eerder verscheen er ook werk van onder meer Paul De Wispelaere en Erwin Mortier. Volgend jaar staat bibliofiel werk rond Cees Nooteboom én Herman De Coninck op het programma. Voorts verschijnt in maart 2007 bij De Bezige Bij de nieuwe essaybundel van Stefan Hertmans, Het zwijgen van de tragedie. De beschouwingen in dit boek putten uit tien jaar lezen en schrijven rond de notie van de antieke tragedie en haar weerbarstige actualiteit. Veel aandacht gaat naar Lenz, Hölderlin en Celan. Meer info op Hertmans' website.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-11-2006
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening